مراسم عروسی در قزوین
برگزاری مراسم عروسی و ازدواج در دنیای مدرن و متحول امروز دشواریهای خاص خود را داشته و به سادگی گذشته نمیباشد و همچنین به مرور زمان فرهنگها و رسوماتی که برای برگزاری جشنهای عروسی رایج بوده کم کم از یادها رفته است. تشریفات و خدمات مجالس لشکری با سابقه درخشان در برگزاری مجالس باشکوه عروسی و ازدواج آماده خدمت رسانی به شما عزیزان بوده و کلیه خدمات و مسئولیتهای برگزاری یک جشن باشکوه و آبرومندانه را بر عهده میگیرد. تشریفات و تشریفات عروسی لشکری به منظور آگهی بخشی به مردم و زنده نگه داشتن فرهنگ و سنتهای قدیمی ایرانی سعی خود را کرده است تا در مقالاتی شما عزیزان را با این رسوم آشناسازد. همراه ما باشید تا دراین مقاله به فرهنگ و رسوم مردم قزوین درباره ازدواج و عروسی در قزوین بپردازیم.
مراسم عروسی در قزوین
وقتی خانواده پسر برای فرزنداشان به خواستگاری رفته و رضایت خانواده دختر را به دست میآورد، مجلسی را به عنوان جشن نامزدی برپا کرده و اقوام نزدیک عروس و داماد در این جشن شرکت میکنند. آنها شخصی را به عنوان سرپایی انتخاب میکنند تا به خانه سایر اقوام رفته و آنها را دعوت به جشن نامزدی کند. بعد از صرف چای و شیرینی بزرگترها درباره میزان باشلوق که همان شیربهاست صحبت و توافق میکنند و سپس مراسم عقد مثل سایر استانها برگزار میشود.
تا زمانی که عروس و داماد نامزد هستند و جشن عروسی برپا نشده است، داماد موظف است که در کلیه اعیاد مذهبی و باستانی هدایایی را به همراه خانواده خود برای عروس ببرد. از جمله عید قربان، عید نوروز، شب یلدا و سایر جشنها. اینهدایا معمولا سکه یا طلا، لباس، تنقلات وشیرینی میباشد.
دوره نامزدی در استان قزوین معمولا ده تا دوازده ماه به زول میانجامد. اولین مرحله برگزاری جشن عروسی در قزوین خرید لباس برای زوجین میباشد.علاوه بر لباسهایی که برای عروس و داماد تهیه میشود باید برای خواهر و عمه نیز چهار زرع پارچه که خلعت نامیده میشود، خریداری کنند.
آداب و رسوم ازدواج در قزوین
خانواده دختر با توجه به میزان شیربهایی که از خانواده داماد دریافت کردهاند برای عروس جهیزیه تهیه میکنند. با جشن و آواز و ساز و دهل جهیزیه عروس را به خانه داماد برده و به شادی مشغول رقص و پای کوبی میشوند.
بعد از آرایش عروس، یک زن سن دار و پخته آینه بزرگی را در مقابل عروس و زنی دیگر شمعدان گرفته و به رقص و پای کوبی و شادی میپردازند. در استان قزوین مراسمی تحت عنوان قدک بری و حنابستن نیز اجرا میشود که دو روز به طول می انجامد.
در این مراسم پارچه و خلعت به خانه داماد برده و سپس اورا به حمام میبرند. عروس را نیز به حمام برده و بر دست و پای آنها حنا گذاشته و سپس مراسم حنابندان را به شادی برگزار میکنند.
مردم قزوین نیز مانند سایر شهرها در گذشته چندین شبانه روز را به جشن عروسی اختصاص میدادند و کلیه رسوم از جمله عروس کشون، پاگشا، پا انداز و… را داشته و اجرا می کردند.
تشریفات عروسی و تشریفات مجالس لشکری برای تمامی زوجهای جوان آرزوی خوشبختی و سعادت داشته و آماده برگزاری تمامی مراسم عقد شما عزیزان در تالار، باغ و باغتالارهای لوکس تشریفات عروسی و خدمات مجالس لوکس لشکریمیباشد.
بدون دیدگاه