مراسم عروسی در زنجان
یکی از هیجان انگیز ترین مراسمات ازدواج و عروسی در استان زیبای زنجان برگزار میگردد. استان زنجان نیز به مانند سایر استانهای زیبای کشورمان رسومات شیرین و خاصی در زمینه برگزاری مراسم عروسی و ازدواج دارد و عروسی در زنجان یک شب رویایی است.
تشریفات مجالس و تشریفات عروسی لشکری برای ترویج آیین و سنتهای قدیمی مردم ایران در راستای ازدواج سعی دارد تا شما عزیزان را با فرهنگ و رسومها و موقعیتهای جغرافیایی متنوع آشنا سازد تا بتوانید با رسومات مردم عزیزمان آشنا شوید. دراین مقاله به رسمهای مردم زنجان در رابطه با ازدواج و مراسم عروسی در زنجان خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
مراسم عروسی در زنجان
در استان زنجان ازدواج به دو نوع روش مرسوم میباشد. روش اول: دختر به همراه پسر بدون اطلاع قبلی خانه را ترک کرده و چندین روز بعد ریش سفیدان و بزرگان برای گرفتن اجازه عقد به خانه پدر دختر رفته و ایشان را راضی میکنند.
روش دوم: پدر داماد به همراه بزرگان فامیل به خانه دختر رفته و خواستگاری را عنوان میکنند. در صورت موافقت خانواده عروس، طی یک قرارداد میزان شیربها و مهریه را تعیین کرده و بزرگترها امضا میکنند. در استان زنجان علاوه بر شیربها و مهریه، ۲گونی قند، ۱۰ بسته چای، ۳۰ کیلو برنج، ۲ حلب روغن، ۲۰ کیلو شیرینی و۱۵ کیلو کشمش نیز برای خانواده عروس تهیه میشود و به قراردادی که کلیه موارد فوق را درآن ذکر میکنند کسامت میگویند.
پدر عروس مقداری پارچهی خلعت برای حدود چهل نفر از اقوامی که به عروسی دعوت هستند تهیه میکند. در این مراسم بزرگترهای فامیل مثل عمو و دایی نیز هدایایی که معمولا پول نقد، گوسفند و یا کت وشلوارمیباشد، به آنها پیشکش میکنند که به عمو پولی و دایی پولی معروف میباشد. پدر بزرگ و مادر بزرگ نیز پارچه گران قیمت ابریشمی را که آنا کتانی گفته میشود به عروس هدیه میدهند.
خانواده عروس نیز باید متناسب با مبلغ شیربهایی که دریافت کردهاند جهیزیه مناسب برای دختر خود تهیه کرده که عبارت اند از:
قالی، کمد، ظروف، جاجیم محلی، چرخ خیاطی، خورجین، لوازمخواب و کت و شلوار داماد به علاوه یک جعبه مخصوص که محتویات درونش بصورت مخفی نیز میباشد باید مادر عروس تدارک ببیند و به داماد خود هدیه کند.
چند روز قبل عروسی افرادی از اقوام عروس و داماد برای خرید انتخاب میشوند که همراه عروس و داماد به خرید لباس و مایحتاج عروسی بروند. دعوت کردن اقوام به جشن عروسی نیز به عهده این افراد میباشد. زنان فامیل نیز هدایایی برای عروس میفرستند که به همراه جهیزیه عروس به خانه اش ببرند.
وقتی خانواده داماد برای حنابندان به خانه عروس میروند وهدایایی در مجمعه باخود به همراه میبرند، در مقابل در خانه عروس به آنها قاپی باسما که نوعی انعام میباشد میدهند. مراسم حنابندان تا نزدیکیهای صبح ادامه مییابد و به رقص و پایکوبی مشغول میشوند.
فردای جشن حنابندان نوبت جشن عروسی است. عروس در این مجلس لباس محلی پوشیده و آراسته و زیبا میباشد و زمانی که به نزدیکی خانه داماد میرسد، خانواده داماد به استقبالش رفته و گوسفندی در مقابل پایش قریانی میکنند و عروس داخل خانه نمیشود تا ایاق آشما که معمولا طلا یا سکه میباشد دریافت کند. در نهایت حدود بیست روز که از جشن عروسی گذشت، خانواده عروس و داماد آنها را به عنوان پاگشا به خانههای خود دعوت میکنند.
از اینکه بیش از 17 سال است که مجموعه تشریفات عروسی و خدمات مجالس لشکری را برگزیده اید بسیار خرسندیم و برای رضایت هرچه بیشتر و 100 درصدی عزیزان در تلاشیم تا بتوانیم شبی فوقالعاده را در تشریفات لشکری برای شما بزرگواران رقم بزنیم.
بدون دیدگاه