loading

مراسم عروسی در خراسان و رسومات زیبای آن ها

عروسی در خراسان

عروسی در خراسان

مراسم عروسی و ازدواج یکی از بهترین روز‌های زندگانی افراد می‌باشد که برای همیشه در خاطرشان ثبت می‌شود و از یادآوری آن همواره لذت ‌می‌برند. مراسم ازدواج اگر چه کلیت یکسانی دارد اما در شهرهای متفاوت آداب و رسوم ‌مختلفی دارد که آگاهی از سایر شهرها مثل عروسی در خراسان ، برای عموم لذت ‌بخش و مهیج است.

خدمات عروسی و تشریفات مجالس لشکری با نهایت احترامی که برای تمامی اقوام و قومیت‌های ایرانی دارد، در این مقالات سعی کرده شما عزیزان را با آداب و رسوم و سنت‌هایی که از گذشته تا به امروز در شهرهای مختلف کشور عزیزمان وجود دارد، آشنا کند و در این مقاله به رسومات استان خراسان خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.

مراسم عروسی در خراسان و ویژگی های آن

 

خواستگاری:

برای مراسم ‌‌خواستگاری، در ابتدا چندین تن از خانم‌های بزرگ فامیل من جمله مادر، خواهر، عمه و مادربزرگ‌‌ به منزل عروس رفته و مستقیم عنوان‌ نمی‌کنند که برای خواستگاری‌‌ امده‌اند و عذر و بهانه ای ماندن عیادت و صله رحم را بهانه می‌کنند. زمانی که دختر خانواده را ‌می‌بینند و از ظاهر او‌ خوششان می‌آید،‌ سوالاتی از دختر و مادرش درباره هنرهایی که در آن‌ها مهارت دارد مثل ‌قالی بافی، گلدوزی، خانه‌داری و سایر هنرها می‌پرسند تا ببیند میزان کدبانویی و کمالات دختر چقدر است. وقتی دختر مورد پسندشان قرارگرفت سرآخر عنوان می‌‌کنند که برای خواستگاری آمده اند و آیا پسرشان را به غلامی قبول می‌کنند.

اگر خانواده دختر نیز موافق این وصلت باشند تا برگزاری مراسم بله برون فرصت دارند به تحقیقاتی درباره داماد، شرایط کاری و اخلاقی اش بپردازند.

زمانی که خانواده پسر به خانه می‌روند انقدر از زیبایی‌ها و کمالات دختر صحبت می‌کنند که داماد هرچیه بیشتر مشتاق به ازدواج شده و تقاصای تعجیل در ازدواج می‌کند.

 

بله برون:

در خراسان به بله برون مراسم جواب اِستَنی گویند و بزرگان و خویشان‌ عروس و داماد در مجلسی مفصل به موضوعات مهریه، جهازیه، شیربها و تعیین روز عقد و عروسی و… پرداخته و گفت وگو می‌کنند.

قبل از مراسم بله برون‌ برون نیز عروس به اتفاق یکی از بزرگتر‌ها به محل کار داماد می‌رود تا او را از دور ببیند و اگه مورد پسند واقع شد جواب قطعی را در بله برون بگوید.

در مراسم بله برون‌ انگشتری که به کلیکی نام دارد به همراه کفش، نقل ونبات، قند، چای، حنا و لباس درسینی گذاشته و به عروس هدیه می‌دهند. گذاشتن چند سکه نقره در سینی هدایا نیز صروری است.

وقتی توافق بین‌ بزرگ‌ترها اعلام می‌شود، اقوام داماد مشتی نقل ونبات و سکه در کفش‌ها ریخته و به پای عروس می‌کنند و حلقه را نیز بر انگشتش انداخته وهلهله و شادی می‌کنند.

 

عقد:

در مراسم‌ عقد نیز داماد باید هدایایی را برای عروس تهیه کند که عبارت اند از: آینه، یک جفت شمعدان یالاله، انگشتر، لباس سرعقد،کفش برای عروس و مادر و خواهر عروس و چندین خوانچه شیرینی

صبح روز عقد این لوازم به خانه عروس فرستاده می‌شود. برای احترام به پدر عروس نیز برای پدر و برادران‌ عروس پارچه‌هایی مناسب و اعلا می‌فرستند.سپس نوبت مراسم‌ بند اندازی است که در خراسان به نخه کردن معروف است. در این مراسم‌ مادر عروس و داماد حتما باید حضور داشته و قبل از بنداندازی عروس هر کدام مویی از پیشانی عروس کنده و بر سر آن سکه طلا بگذارند.

به بندانداز نیز انعام و شیرینی داده می‌شود. زمان بند اندازی اگر نخ تصادفی پاره شود بر این‌ باورند که داماد دلسوز اوست و اگر در اطراف لب عروس نخ پاره شود معتقدند که عروس از دست زبان مادرشوهر رنج‌ها خواهد کشید.

بعد از اینکه مراسم‌ بنداندازی به اتمام می‌رسد، عروس را به حمام برده و آراسته می‌کنند.

جشن عقد در بعدازظهر برگزار می‌شود. مردم خراسان معتقدن که هنگام قرایت خطبه عقد باید دکمه‌های لباس عروس و داماد باز باشد در غیر این صورت بختشان بسته خواهد شد. حضار نیز نباید انگشت‌های خود را برهم قفل کنند و در آن خانه هنگام عقد هیچ قفلی نباید بسته شود.

 

جهاز برون:

قبل از برگزاری مراسم عروسی باید جهاز برون انجام شود. اقوام عروس و داماد نیز باید دراین مراسم حضور داشته باشند هم چنین لیستی از لوازم تهیه شده نوشته و در انتهای آن بزرگان مجلس امضا می‌کنند.

 

حمام عروسی و حنابندان:

خانواده داماد صبح یک روز مانده به جشن عروس به همراه بند انداز به خانه عروس رفته وبا خود حنا، نقل ونبات، صابون و هدایایی می‌برند و پس از بنداندازی دست و پای عروس را حنا گذاشته و سپس عروس را به حمام می‌برند. در مراسم حنابندان با شیرینی و شربت از مهمان‌ها پذیرایی کرده و به رقص و پای‌کوبی می‌پردازند.

 

عروسی:

قبل از برگزاری عروسی شخص آرایشگر به خانه عروس رفته و ظاهر اورا آراسته می‌کند و به آرایش عروس می‌پردازد. مردم خراسان وسط پیشانی عروس پولک و ستاره می‌چسبانند و موهای عروس را به صورت فرق گذاشته که معتقد هستند که اینگونه بخت بلند و بازی خواهد داشت. لباس‌های عروس در استان خراسان اغلب رنگی می‌باشد و بسیار مجلل و باشکوه است.

سالن عقد و تشریفات عقد لشکری ؛ ضمن آرزوی خوشبختی برای تمامی جوانان با ارائه بهترین خدمات و لوکس‌ترین‌ها آماده برگزاری مراسم‌های شما عزیزان می‌باشد.

اینستاگرام ما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *