loading

مراسم عروسی در تبریز ؛ یک رسم زیبا و ماندگار

عروسی در تبریز

مراسم عروسی در تبریز

ازدواج یکی از مهم‌ترین سنت‌های پسندیده است که برگزاری آن اصول خاص خود را دارد.‌ امروزه با تغییراتی که در سبک زندگی مردم ایجاد شده، برگزاری مراسم‌ها نیز دشواری خاص خود را داشته و لذا افراد به مانند سال‌های گذشته نمی‌توانند خودشان به تنهایی مراسم عروسی را برگزار کنند و باید از کسانی که در این زمینه تخصص دارند یاری بطلبند. تشریفات و خدمات مجالس لشکری ضمن برخورداری از کلیه امکانات لازم در باغ و باغ تالار‌های لوکس لشکری، آماده برگزاری مجالس عروسی شما به باشکوه ترین شیوه ممکن می‌باشد. به منظور توسعه و ترویج آداب ورسوم کهن ایرانی، تشریفات و تشریفات مجالس لشکری مقالاتی درباره رسوم اقوام مختلف ایرانی در زمینه ازدواج برای شما عزیزان در نظر گرفته است. دراین مقاله به فرهنگ و سنن مردم تبریز در زمینه ازدواج و مراسم عروسی در تبریز می‌پردازیم، همراهان گرامی همراه ما باشید.

 

ویژگی‌های مراسم عروسی در تبریز

اگرچه در ظاهر مراسم عقد و عروسی یک داستان مشترک بین تمام اقوام می‌باشد، اما هر قومی متناسب با اخلاقیات و فرهنگ‌ها، رسومات ویژه ای دارند و اکثر تفاوت‌ها در جزئیات برگزاری مجالس می‌باشد.

مراسم عروسی در تبریز شامل مراحل متنوعی از جمله الچی، سوزدانیشما، کبین کسمه، جهاز جورمه و حنا آغشامی می‌باشد. در ادامه این مقاله هر یک را به مختصر برایتان شرح خواهیم داد.

واژه الچی در ترکی به معنای خواستگار می‌باشد. در تبریز نیز مردم سعی دارند که با اقوام و خویشان خود وصلت کنند و تاکید بر این دارند که خانواده و علی الخصوص مادر، عروس خود را انتخاب میکند. زیرا پسر از روی احساسات تصمیم می‌گیرد. مادر، دختر مورد نظر خود را در مهمانی و یا حتی با نشان دادن عکس به پسر نشان می‌دهد، وقتی مورد پسندش واقع شد، مادر و اقوام نزدیک خانم به خانه دختر رفته و مراسم الچی را برگزار می‌کنند.

وقتی جواب مثبت دریافت شد، نوبت شب دوم خواستگاری می‌شود و در این مجلس آقایان نیز حضور دارند. اقوام داماد برای خواستگاری کله قند، نبات، گل و شیرینی همراه خود می‌برند. زمانی که دختر و پسر به تنهایی به گفت وگو می‌نشینند، خانواده‌ها درباره میزان مهریه، تاریخ عقد وعروسی باهم به توافق می‌رسند.

 

بله برون یا سوز دانیشما

در این جشن تنها اقوام نزدیک حضور دارند و عروس و داماد رسما نامزد اعلام می‌شوند. خانواده داماد در مجلس بله برون هدایایی نظیر لباس مجلسی، چادر، روسری و شال به عروس پیشکش می‌کنند.

 

کبین کسمه یا عقد

برخی از اقوام تبریزی مراسم عقد را به صورت کاملا خصوصی و با حضور فامیل درجه یک در محضر برگزار می‌کنند و برخی به مناسب عقد، جشن کوچکی برپا می‌کنند و اقوام هدایایی برای عروس و داماد تهیه کرده و تقدیم می‌کنند.

 

جهاز جورمه

در این مراسم جهیزیه عروس به منزل داماد منتقل می‌شود و اقوام نیز در این مراسم حضور دارند، تهیه غذای مهمانان در جهاز جورمه به عهده خانواده داماد می‌باشد.

 

حنا آغشامی

حنا آغشامی در واقع همان مراسم حنابندان می‌باشد که با حضور جوانان انجام می‌شود. خانواد عروس و داماد هریک هدایایی تدارک می‌بینند. هدایای خانواده داماد شامل موارد زیر می‌شود:

  • لوازم آرایش
  • پارچه
  • انگشتر
  • آیینه و شمعدان

 

و هر آنچه که خانواده عروس باید تدارک ببینند شامل موارد زیر می‌شود:

  • میوه و شیرینی
  • حنا
  • لوازم پذیرایی از مهمان‌ها
  • کت و شلوار داماد

فردای مراسم حنابندان و جشن عروسی نیز به صورت کاملا مجلل برگزار می‌شود و به رقص پای آذری پرداخته و شادی می‌کنند.

 

در شهر تبریز رسم می‌باشد که مدتی بعد از جشن عروسی، خانواده داماد به منزل خانواده عروس بروند و بعد از صرف شام و پذیرایی، دختر همراه داماد به خانه داماد می‌رود‌. وقتی که آن‌‌ها به منزل خود می‌روند بر کمر داماد یک ربان یا شال قرمز می‌بندند و مراسمی هم چون مادرزن سلام نیز در تبریز رایج می‌باشد. ممنون که تشریفات عقد و تشریفات عروسی لشکری را دنبال میکنید. منتظر قسمت های بعدی از این عنوان باشید.

اینستاگرام ما

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *