loading

عروسی در کردستان و رسوم جذاب آن


( آداب و رسوم عروسی در کردستان )

برگزاری مراسم و جشن ازدواج یکی از مهم‌ترین جشن‌های اقوام ایرانی‌ می‌باشد و از گذشته تا به امروز مرسوم بوده است.

برخی از این رسومات واقعا فوق العاده و شگفت‌انگیز‌ می‌باشند و استفاده از این سنن در مراسمات و شریفات عروسی‌های امروزی نیز لحظات خوش و لذت بخشی را می‌آفریند.

تشریفات مجالس و خدمات مجالس لشکری دراین راستا نیز تلاش می‌کند تا به شکل ویژه‌ای از مراسمات سنتی اقوام مختلف ایرانی استقبال کند. در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را ذره ای با مراسمات ویژه عروسی در کردستان و کردهای عزیز آشنا کنیم. همراه ما باشید.

 

مراسم عروسی در کردستان

در ایران مراسم‌های عروسی و ازدواج کردها جزء طولانی و مجلل ترین مراسمات می‌باشند، جشن‌های عروسی این قوم گاهی هفت شبانه روز نیز به طول می‌انجامد و شرکت در آن‌ها بسیار لذت‌بخش و مهیج می‌باشد.

مراسم اولیه خواستگاری در میان کردها به این صورت است که تعدادی از خانم‌های میانسال اقوام پسر به خانه دختر رفته و قضیه خواستگاری را عنوان می‌کنند، زمانی که خانواده عروس اجازه دادند، بزرگترهای فامیل و معمولا افراد مذکر اجازه خواستگاری رسمی را دارند.

یکی از رسم‌های زیبایی که بین کردها رواج دارد این است‌ که بعد از گرفتن بله از دختر، داماد به نزد پدر دختر رفته و باید بر دستشان بوسه بزند، به این مراسم دسماچ می‌گویند. مراسم عقد در کردستان به این صورت است که خانواده داماد شام را تدارک دیده و پس از سرو شام، خطبه عقد را بین عروس وداماد جاری‌ می‌کنند. جالب است که دراین مراسم هیچ کادویی داده و دریافت نمی‌شود.

بعد از اینکه مراسم عقد به اتمام رسید در یک فرصت مناسب خانواده داماد برای اهدای هدایایی به منزل عروس می‌روند.

اگرچه کردها مراسم عقد مختصری برگزار می‌کنند اما جشن عروسی آن‌ها هفت روز می‌باشد و بسیار مجلل و باشکوه است.

 

مراسم عروسی در کردستان

مراسم عروسی در کردستان

 

آداب عروسی در کردستان

یکی ازمراسماتی که برای آماده سازی جشن عروسی می‌باشد، پخت نان سنتی است که اقوام و آشنایان و همسایه‌ها به خانواده داماد کمک می‌کنند وهدایایی را برای عروس مهیا می‌سازند. هم چنین خانواده داماد چند بز وگوسفند به همراه دو خانم جوان برای آماده سازی عروس به خانه آن‌ها می‌فرستند. این دوخانم علاوه بر آماده سازی عروس، وظیفه دعوت کردن خانواده و اقوام عروس به جشن عروسی را نیز به عهده دارند. در کردستان معمولا به جای لباس عروس از لباس محلی و سنتی کلوتی استفاده می‌کنند. لباس عروس کردها مزیین شده باجواهرات قدیمی وبا ارزش می‌باشد.

پس از آماده شدن، عروس به همراه خانواده اش به سمت منزل داماد حرکت کرده و خانواده داماد با اسپند و نقل و نبات به استقبال آن‌ها می‌روند و رقص و پای‌کوبی انجام می‌شود.

یکی از رسومات عجیب کردها تدارک حلوایی است که عروس باید سرخود را مقابل ان خم کند. آن‌ها براین باورند که این کار شگون داشته و شیرینی‌های زندگی را به همراه دارد و موجب صمیمیت عروس با خانواده شوهر می‌شود.

مراسم پاگشا کردن نیز از دیگر رسومات کردهاست که قبل آن داماد حق دیدن عروس را ندارد و مجلس به صورت زنانه و مردانه برگزار می‌شود. بعد از صرف شام، داماد برای تقدیم هدایایی به عروس اجازه ورود به سمت زنانه را دارد.

کردها نیز مانند سایر اقوام مراسم حنابندان را برگزار کرده و به آن “خانه به نان” می‌گویند. مجلس حنابندان در خانه عروس برگزار می‌شود و خانواده داماد، مراسم شوگر را که نوازندگی و رقص و پای کوبی در طول مسیر خانه داماد به خانه عروس می‌باشد، انجام می‌دهند.

رقص کردی یکی از زیبا و هیجان ترین رسومات اقوام ایرانی است که تماشای آن فوق العاده لذت بخش می‌باشد و از این جهت مراسم عروسی کردها منحصر به فرد است.

 

مراسم عروسی در کردستان

مراسم عروسی در کردستان

 

تیم تشریفات و خدمات عروسی لشکری با گروه موسیقی مجرب و آگاه به موسیقی کردی، از شما عزیزانی که خواستار برگزاری مجالس خود در تشریفات لشکری می‌باشید، استقبال‌ می‌کند.

توصیه می‌کنیم قبل از برگزاری مجالس خود درتشریفات لوکس لشکری حتما درباره قومیت و اصالت خود با تیم پشتیبانی و مشاوره مجالس لشکری صحبت نموده و اگر رسوماتی دارید که ما به آن‌ها اشاره نکرده ایم حتما ما را مطلع سازید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *